Malinô SkiAlp Team

Organizátor skialpových a cyklo pretekov z Ružomberka

Skialp preteky

Si pretekový typ? Vieš dať zo seba maximum? Tak neváhaj a príď si užiť pretekanie na svahoch kopca Malinô Brdo (termín 27.1.2024).

Cyklo preteky

Nebojíš sa strmého stúpania? Rád si posúvaš svoje limity? Časovka Podsuchá – Smrekovica je tá správna voľba (termín 15.9. 2023).

Práca s mládežou

Cieľom nášho klubu je podporovať šport v každom smere. Práca s mladými športovcami je ťažká, ale ten výsledok stojí za to. Neváhaj a športuj v každom veku.

Organizácia: Malinô SkiAlp Team
IČO: 42069513
Adresa:
Nová 648/104
Liptovská Štiavnica 03401
0
Skialp pretekov
0
Cyklo pretekov
0
Členov

Najvnovšie

Oznamy

Cyklo a Skialp

Preteky

Prehrať video

História

O klube

Malinô SkiAlp Team

O klube

Malinô SkiAlp Team ako občianske združenie vzniklo oficiálne dňa 5.1.2009 zaregistrovaním na Ministerstve vnútra Slovenskej republiky.

 

 

Členovia

Prečo

Malinô SkiAlp Team?

Nuž, v Ružomberku, ktoré je v prekrásnej polohe medzi vrchmi, nebol žiadny klub, ktorý sa zaoberá pretekovým a rekreačným skialpinizmom. Pár nadšencov a zároveň skialpinistov z Horskej služby, ktorí sa starajú o bezpečnosť ľudí vo Veľkej Fatre / Bohuslav Hlaučo, Štefan Faga a Pavel Brnčal spolu s kamarátom Tomášom Gazdaricom, úspešným Slovenským duatlonistom a horským bežcom /sa pri potulkách na pásoch po hrebeni Veľkej Fatry a hlavne na Maline Brde dohodlo, že by bolo už na čase dať dokopy v Ružomberkupartiu ľudí, ktorých baví tento šport.

Dňa 8. 9. 2007 sa konal nultý ročník horskej časovky z Podsuchej na Smrekovicu, ktorej sme sa aktívne zúčastnili a tým že bicykle skialpinistom v letnej sezóne sú ďalším nástrojom na udržanie si kondičky sme sa už pred oficiálnym založením klubu začali pohrávať s myšlienkou, že ďalším ročníkom preteku sa budeme venovať ako hlavný organizátor a keď bude záujem, tak budeme postupne pridávať plyn.

V roku 2008 a 2009 už okrem spomínanej horskej časovky sme pridali aj beh na Malino a v roku 2010 sa pokúsime aj o nočný skialpinistický pretek na Malino. Skúsenosti s pretekovým skialpinizmom aj na medzinárodnej úrovni má veľa členov klubu a preto sa pokúsime využiť znalosti a spropagovať tento nádherný šport.

Malino SkiAlp Team

Galéria

Plán

Práce s mládežou

Podporujú nás

Partneri